Veneen ikkunat

Veneen ikkunat

Veneen ikkunat ja tuulilasit kesäksi kuntoon

Ennen veneilykauden alkamista on hyvä laittaa veneen lasit kuntoon. Veneen ikkunoissa, tuulilaseissa ja kansiluukuissa voi käyttää joko akryyli- (PMMA) tai polykarbonaattilevyä (PC). Kumpikin materiaali on lasinkirkasta, säänkestävää ja uv-suojattua.  

Jos tuulilasissa on pyyhkimet, kannattaa silloin valita materiaaliksi akryyli. Tämä materiaali on pinnaltaan kovaa, joten se ei naarmuunnu kovin herkästi. Akryyliä pystyy lämmittämään lämmön avulla haluttuun muotoon. Yllä olevan kuvan tuulilasi on tehty lämpötaivuttamalla 6 mm vahvuisesta akryylistä.

Polykarbonaatti on iskunkestävä materiaali. Sitä pystyy kanttaamaan ja taivuttamaan kylmänä kaarelle sekä tarvittaessa muotoilemaan lämmön avulla. Materiaalia on helppo työstää myös esim. kuviosahalla ja sirkkelillä, mutta se naarmuuntuu herkästi käytössä.

Edulliset akryyli- ja polykarbonaattipalat löytyvät palakaupasta, täältä. Valitse haluamasi materiaali materiaalilistauksesta, niin palavaihtoehdot tulevat esiin.

Sahaamme levyistä myös sopivat palat mittatilauksena. Tilaa kirkasta akryylilevyä haluamillasi mitoilla tästä ja polykarbonaattia tästä.

Lisäksi teemme tuulilasit valmiiksi asti mittatilaustyönä: kulmien terävät taivutukset sekä levyjen muotoon sahaukset. Lähetä meille tarjouspyyntö tällä lomakkeella.