Vapaa-aika ja harrastukset

Vapaa-aika ja harrastukset

Ahkion pohjalevyyn, pohjapanssariin, jalasmuoveihin ja ruhon vetolevyksi sopii materiaaliksi PE300 (polyeteeni), joka on kulutuskestävää ja jonka pakkasen kesto on hyvä. Materiaali on hitsattavissa ja kestää taivuttelua.

Polyeteeniä käytetään yleisesti elintarviketeollisuudessa. Näistä PE500 on sopivin leikkuulauta materiaaliksi, jota käytetään mm. ravintoloissa, laitoskeittiöissä ja teurastamoissa.

Laukaisualustaksi/lämyalustaksi sopii PE300 eli polyeteeni, joka on erittäin kestävä materiaali. Se ei hajoa pakkasessa ja kestää hyvin kulutusta. Samasta materiaalista tehdään esim. tekojäitä keski-Euroopassa.

Terraarioissa käytetään PMMA:ta (akryyliä). Sitä on helppo leikata esim. kuviosahalla ja liimata PMMA:lle soveltuvilla liimoilla.

PMMA (akryyliä) käytetään yleisesti veneen ikkunoissa. Materiaali kestää auringon UV-säteilyä, säilyttää kirkkautensa useita vuosia, eikä naarmuunnu kovin helposti.

Opaali PMMA on nk. maitomainen väri pleksille, sen valon läpäisevyys on noin 30%. Tätä sävyä käytetään yleisesti valaisimien suojana, valomainoksissa ja valopöydässä.