Keittiön remontti ja välitilat

Meidän kauan odotettu ja hyvin suunniteltu keittiöremontti saatiin vihdoin päätökseen! Keittiö koki täydellisen muodon muutoksen (alla kuva vanhasta keittiöstä).

keittio ennen

Alkuperäisen suunnitelman pohjaratkaisusta teki Sofia Mikkonen, Micco Deco Oy:stä. Projektin edetessä pohjaratkaisu pysyi samana, mutta kalusteratkaisut muuttuivat hieman. Kalustesuunnitelman teki Pirjo Honkikangas Topi-myymälästä, Oulusta

mallipiirros  keittio nyt

Olen täysin rakastunut uuteen keittiöömme, kalusteet (varsinkin aamiaiskaappi!!) sekä tilaratkaisut ovat käytännöllisiä ja upeat pintamateriaalit viimeistelevät keittiön.

Keittiön välitilaa meillä ei ole paljoa ja siihen mietittiin sopivaa ratkaisua. Kaakeleita en halunnut saumojen vuoksi Muovia.fi verkkokaupassa pääsin tutustumaan muovin moniin mahdollisuuksiin.  Huomasin, että välitilaa voi ja kannattaa käyttää myös sisustuselementtinä, jota vaihtelemalla voi muuttaa huoneen tai tilan tyyliä helposti! 

välitila  välitila 2

Laitoimme välitilaan maalatun seinän päälle kirkkaan pleksin (yllä olevat kuvat) eli akryylin (PMMA), joka kiinnitettiin reunoista silikonilla (samalla se tietysti estää roiskeiden pääsemistä maalipinnalle). Silikonit (ja pistokkeen) poistamalla voin välillä saada suurenkin muutoksen aikaiseksi vaihtamalla levyn värilliseksi esim. punaiseksi (kuten alla olevassa kuvassa). Todennäköisesti meidän seuraava välitilalevy on kuitenkin opaali (ns. maitolasin värinen), koska vetimissä on myös tuota opaalia muovia.

punainen välitila

Akryylia voi myös maalata tai siihen voi painattaa valokuvan, siihen voi sorvata kuvion, jonka saa upeasti valon avulla esille.  Lisäksi sitä voi käyttää esim. muistitauluna, kun käyttää vesiliukoista tussia, niin kirjoitukset voi pyyhkiä pois!! Mahdollisuuksia on monia – tarvitaan vain kekseliäisyyttä.

Muovia.fi tekee yhteistyötä Oulun Topi myymälän kanssa ja siellä on mallikeittiöön laitettu painetulla kuvalla oleva akryylilevy. Painetussa levyssä on kuva herkullisen näköisistä hedelmistä ja se on laitettu esille niin sanottuun aamiaiskaappiin (kuva alla).

aamiaiskaappi

Lisäksi heillä on esillä kaksipuoleinen kirkas levy, jossa toinen puoli on matta ja toinen kirkas. Kuvissa eron huomaa siitä, että kirkas puoli heijastaa pöydällä olevat tavarat (vasen kuva), matta pinta ei heijasta niitä. Meidän omassa keittiössä huomaa todella selvästi miten tuo kirkas levy (samoin kuin lasi) peilaa tasolla olevat tavarat.

kirkas puoli  matta puoli

Vuosi on vaihtunut ja monissa kodeissa kaivataan uuteen vuoteen jotain uutta sisustusta piristämään. Mitä jos vaihtaisit keittiön tai kodinhoitohuoneen välitilaan akryylilevyn…