Rakentaminen

Muovien erinomaisten ominaisuuksien ansiosta ne soveltuvat hyvin myös rakennusmateriaaliksi.

Akryylia (PMMA) käytetään mm. parvi- ja porraskaiteissa, kasvihuoneissa, piharakennusten kuten leikkimökin ikkunoissa ja keittiön/kodinhoitohuoneen välitiloissa. Muovin keveys, säänkestävyys ja työstettävyys helpottavat asennusta. Akryylilla eli pleksillä voidaan korvata lasia, sen iskunkestävyys on lasiin verrattuna kahdeksan kertaa parempi ja siksi se on turvallisempi vaihtoehto.

Polykarbonaatin (PC) iskunkestävyys on erityisen hyvä, lämmönsieto hyvä ja mekaaninen lujuus erinomainen. Se on ihanteellinen työstettävä, sitä voidaan mm. särmätä eli se on kylmänä taivutettavissa, sahaaminen muotoon on helppoa ilman lohkeamisvaaraa ja reikien poraus on ongelmatonta.

PC sopii erittäin hyvin ilkivallan kohteeksi joutuvien yleisten ja yksityisten tilojen lasituksiin. On olemassa myös laminoituja monikerroksisia polykarbonaattilevyjä. Ne täyttävät kaikki turvallisuusvaatimukset koskien mm. murtosuojausta. Materiaali on erinomainen vaihtoehto panssarilasille keveytensä ja hinta-/laatusuhteen ansiosta.

Kasvihuoneiden ja valokatteiden rakentamiseen soveltuu iskunkestävästä polykarbonaatista valmistettu kennolevy. Sillä on hyvä sään, UV-säteilyn ja lämpötilan kesto ja se on kevyt ja helppo asentaa.