Kodin sisustus

Kodin sisustus

Muovilla on monia mahdollisuuksia myös kodin sisustuksessa.

Keittiön välitilaa, liukuovia ja porraskaiteita voi käyttää sisustuselementtinä, jota vaihtelemalla tilan tai huoneen tyyliä saa muutettua helposti.  Näihin suosittelemme PMMA:ta eli akryylia (tunnetaan myös pleksinä), sitä saa kirkkaana, opaalina (ns. maitolasi) tai värillisenä. Sitä voi maalata, siihen voi työstää kuvion, sitä voi käyttää muistitauluna jne. Mahdollisuuksia on monia – tarvitaan vai kekseliäisyyttä.

Paras materiaali ruokapöydän tai jonkin muun pöydän pinnan suojaamiseen naarmuuntumista vastaan on PMMA. Se on täysin kirkas ja kestää hyvin naarmuuntumista sekä pieniä iskuja.

Taulujen ja julisteiden suojana käytettään yleisesti PMMA:ta. Esimerkiksi taidemuseot suojaavat taulujaan tällä materiaalilla.
PC (polykarbonaatti) on kirkas, iskunkestävä materiaali, jossa on kiiltävä pinta. PC kestää koviakin kolhuja mutta on pinnaltaan hieman pehmeä, joten pyyhkimistä kannattaa välttää. Materiaalia käytetään yleisesti kaupunkien ilmoitustauluilla, jotka ovat vaarassa joutua ilkivallan kohteeksi.

Opaali on nk. maitomainen väri pleksille, sen valon läpäisevyys on noin 30%. Tätä sävyä käytetään yleisesti valaisimien suojana, valomainoksissa ja valopöydässä.