Yleistä

Muovia.fi henkilöstön esittely

Muovia.fi verkkokaupassa toimii palakauppa, josta asiakas voi etsiä valmiita paloja, putkia ja tankoja sekä mittatilauspuoli, josta voi tilata muovia omien mittojensa mukaan. Tuotevalikoimaan kuuluu myös valmiita tuotteita mm. leikkuulaudat, kasvikartiot ja moottorikelkkojen tuulilasit.

Tarjoamme laadukasta ja kustannustehokasta muovia sekä ennen kaikkea asiantuntevaa apua oikeanlaisen muovimateriaalin valitsemiseen eri käyttökohteisiin.


Tuija Hahtonen”Mitä teemme paloille joita jää yli tuotannostamme? Miksei paloja voisi tarjota edullisesti jatkojalostukseen?” Tätä mietin lähes kaksikymmentä vuotta työskennellessäni muovituotannossa Aikolonilla, ennen kuin sain rohkeutta perustaa verkkokaupan muovinpaloille. Olen siirtymässä Aikolonilta vähitellen kokonaan Muovia.fi verkkokaupan puolelle jakamaan kokemustani muoveista ja niiden mahdollisuuksista.

Meidän kauttamme tuotannosta yli jääneet palat (jotka ovat siis käyttämättömiä) myydään edullisesti mm. kouluille sekä yksityis- ja yritysasiakkaille. Pystymme myös tarjoamaan laajan osaamisen muovien koneistukseen ja jatkokäsittelyyn.

Muovi, oikein käytettynä, on mitä parhain vaihtoehto moneen kohteeseen.

Tuija, yrittäjä

 

Marjo NikolaMuovia.fi verkkokaupan asiakaspalvelijana kohtaan uusia haasteita päivittäin. Eri muovimateriaalit, niiden käyttökohteet sekä työstömahdollisuudet tulevat minulle aina entistä tutummiksi. Käytännönläheisestä maalaistaustastani ja jo pitkään jatkuneesta kiinnostuksesta eri käsitöitä ja sisustamista kohtaan on myös hyötyä. Muovien maailma on jännittävä, sillä aina löytyy uusia käyttökohteita muoveille. Vain luovuus ja mielikuvitus on kaiken rajana! Minun päämääräni on pitää asiakkaat tyytyväisinä ja osata ohjeistaa heitä oikeissa materiaali valinnoissa.

Olen innokas myös itse kokeilemaan miten muoveja voi työstää kotona askarteluissa. Akryylin työstäminen, maalaaminen ja liimaaminen ovat tulleet tutuiksi ja seuraavana kokeilussa on himmelin tekeminen muoviputkista. Kannattaa siis seurata meidän Insta ja Facebook -tilejä, siellä jaamme mm. kuvia ja videoita askartelusta kiinnostuneille. Lisäksi olemme tehneet valmiita askartelupaketteja, joilla muoviaskartelussa pääsee hyvään alkuun.

Marjo, asiakaspalvelu

 

Pirjo BovellanMuovia.fi on ollut työpaikkani vuoden 2017 alusta lähtien. Ensimmäisenä vuonna tutustuin verkkokaupan ylläpitoon, asiakaspalveluun ja tietysti eri muovilaatuihin. Vuoden 2018 alusta siirryin tekemään markkinointia. Muovia.fi sivun alaosasta löytyy tietoa mm. ajankohtaisista kampanjoista, joita markkinoimme myös somessa, meillä on tällä hetkellä tilit FacebookissaInstagramissa ja Pinterestissä, kannattaa siis seurata meitä somessa. Muovia.fi verkkokaupan asiakkaille lähetetään neljännesvuosittain uutiskirje, johon kootaan tärkeimmät asiat verkkokauppaamme liittyvistä aiheista sekä kirjoitamme myös blogeja muovitietoisuuden lisäämiseksi.

Tähän mennessä parasta tässä työssä on ehdottomasti ollut ilmapiiri ja ihmiset, haastavinta on ollut huomata miten paljon erilaisia muoveja on ja miten laajasti niitä käytetään.

Pirjo, markkinointi

 

Asiakaspalveluun voit ottaa yhteyttä joko chatilla (joka löytyy Muovia.fi sivun oikeasta alareunasta), sähköpostitse osoitteeseen info@muovia.fi tai puhelimella 044-241 5521.
Lisäksi erittäin paljon tietoa löytyy Usein kysytyt kysymykset (UKK) sivultamme.

 

Muovia.fi sivulla olemme myös ohjeistaneet asiakkaitamme siitä, miten homma toimii!

tilausohjeet kuvina

Kirjoittaja: Pirjo Bovellán

Yleistietoa muoveista

erilaisia muovimateriaaleja

Muovit muodostavat kokonaisuudessaan suuren raaka-aineryhmän metallin tavoin ja niiden ominaisuudet poikkeavat huomattavasti toisistaan. Niin sanottuja perusmuoveja (PE, PA, POM, PC, PMMA jne.) on kolmisenkymmentä. Näistä puolestaan valmistetaan eri käyttötarkoituksiin soveltuvia tyyppejä lisäaineiden avulla, jolloin määrä nousee satoihin. Lisäaineita ovat mm. molybdeenisulfidi (MOS2), erilaiset voiteluaineet, hiili- tai lasikuidut, erilaiset stabilisaattorit, väriaineet jne. Nämä lisäävät muovien käyttömahdollisuuksia, mutta samalla vaikeuttavat raaka-aine valintaa.


MUOVIEN OMINAISUUKSIA 

Muovien ominaisuuksia ovat:

  • keveys
  • suuri mekaaninen lujuus
  • pieni kitkakerroin
  • hyvä korroosion kesto
  • hyvä kemikaalien kesto
  • hyvä eristyskyky
  • helppo koneistaa ja muovata
  • kaasujen ja höyryjen läpäisemättömyys tai läpäisevyys
  • palavuus tai palamattomuus 

Huonoja ominaisuuksia ovat lämpötila herkkyys ja viruminen.

MUOVIEN JAKO RYHMIIN

Muovit voidaan jakaa ryhmiin usealla eri tavalla. Tunnetuin jako perustuu fysikaalisiin ominaisuuksiin eli kestomuovit (esim. PE, PP, ABS ja PC) ja kertamuovit (esim. PF ja PUR). 

Valmistajat jakavat muovit käytön mukaan valtamuoveihin (PE, PP, PVC, PET, PS), teknisiin muoveihin (esim. PA, POM ja PTFE) ja erikoismuoveihin (esim. PEEK ja PEI). Jakotapoja on useita lähteestä riippuen.

FYSIKAALINEN JAKO

Kestomuovit

Aine muodostuu pitkistä haarautuneista tai haarautumattomista polymeeriketjuista. Kestomuoveja lämmitettäessä tuote pehmenee muuttuen vähitellen viskoosiseksi nesteeksi ja niiden väliset poikittaiset sekundäärisidokset katkeavat. Tästä syystä kestomuoveja voidaan sulattaa, jähmettää ja muotoilla toistuvasti. 

Kertamuovit

Polymeeriketjut liittyvät toisiinsa sekä pitkittäisten, että poikittaisten sidosten avulla ja tätä kutsutaan ristisilloitumiseksi. Kolmiulotteinen verkkorakenne antaa kertamuoveille hyvän mekaanisen kestävyyden ja lämmön keston. Toisaalta rakenteensa vuoksi ketjuja ei voida irrottaa toisistaan lämmön avulla kuten kestomuoveissa eli se on kerran muovattava muovi, jota ei ilman kemiallisen rakenteen hajoamista voida muovata uudestaan. 

MUOVIEN TUNNISTAMINEN

Suurimmaksi osaksi muovit ovat ulkoisesti hyvin samankaltaisia keskenään ja niiden tunnistaminen voi olla haasteellista. On kuitenkin tapoja millä perusmuovit ja osa teknisistä muoveista voidaan tunnistaa kohtuullisen helposti. Muovien ominaisuudet kuten ulkonäkö, paino, väri, palavuus ja haju auttavat tässä. 


Kestomuovituotteiden valmistusmenetelmät

Muovien valmistusmenetelmiä on useita, niitä ovat mm. ruiskuvalu, suulakepuristus, lämpömuovaus, rotaatiovalu, tyhjiömuovaus ja perinteinen lastuava työstö.


Muovien liitostekniikat

Muovien liitostekniikoissa on suuria materiaalikohtaisia eroja, mutta yleisesti katsottuna niitä pystytään liittämään samoilla menetelmillä kuin metalleja eli liimaamalla, hitsaamalla ja mekaanisesti esimerkiksi ruuveilla.

Mikäli haluat lisätietoja, lähetä viesti osoitteeseen info@muovia.fi.

Kirjoittaja: Tuija Hahtonen