Moottorikelkan tuulilasit vanhempiin kelkkamalleihin

Kevättalvi on moottorikelkkailun sesonkiaikaa. Verkkokauppamme valikoimasta löytyy tuulilaseja vanhempiin Lynx, Yamaha, Ockelbo, Ski-doo, Polaris ja Aktiv kelkkamalleihin. Nämä ovat yhteistyökumppanimme Aikolon Oy:n alkuperäisten muottien mukaan valmistamia tuulilaseja. Lisäksi varastostamme löytyy kauluksia Lynx, Forest Fox kelkan tuulilaseihin vuosimallia 1996-2002.  

Aikolon Oy aloitti toimintansa vuonna 1985 moottorikelkan tuulilasien valmistuksella. Silloin tuulilasit olivat yrityksen päätuote. Sittemmin pääartikkeli on vaihtunut, mutta tuulilasien valmistus on kuitenkin jatkunut edelleen tähän päivään saakka. Tänä päivänä Aikolonilla on yli 30 vuoden kokemus tuulilasien valmistuksesta ja yritys on Euroopan ainoa ammattimainen moottorikelkan tuulilasien valmistaja.   

Kysyntää vanhojen kelkkojen tuulilaseille varaosiksi on yhä kohtuullisen paljon harrastajien keskuudessa. Kauttamme ei kuitenkaan aina välttämättä löydy sopivaa tuulilasia asiakkaan tarpeeseen ja saamme silloin myös kyselyitä, voisimmeko valmistaa kyseisen tuulilasin asiakkaalle erikseen. Alkuperäiset tuulilasit valmistetaan lämpömuovaamalla muotin avulla, ja ilman sitä ei yksittäisten kappaleiden valmistus kustannussyistä ole järkevää.

Tuulilasit eivät useimmiten ole muodoltaan kovin haastavia. Mikäli alkuperäistä tuulilasia ei saa ostettua valmiina, pystyy tuulisuojan myös tekemään tarpeen tullen itse PETG tai PC muovista. Käyttötarkoitukseen  käy hyvin 2 mm vahvuinen levy. Molemmat muovit ovat kirkkaita ja hyvin iskuja kestäviä materiaaleja. Näitä voi leikata esim. kuviosahalla haluttuun muotoon ja niiden taivutus kaarelle onnistuu joko kylmänä paikalleen pakottamalla tai lämpömuovaamalla. Myös reikien poraus porakoneella on helppoa kumpaankin materiaaliin. Lisäksi tuulilasin reunaan saa ostettua erikseen reunanauhaa kuten alkuperäisissäkin tuulilaseissa on. Samaan tapaan onnistuu myös ahkion tai reen tuulisuojan teko.

Moottorikelkan tuulilasit valmistetaan PETG muovista.

Moottorikelkan tuulisuojaan käy hyvin 2 mm vahvuinen PETG tai PC levy.

Jaa: