Blogi

Pleksille maalaaminen

Pia Hentusen akryylilevylle toteutettu työ.
Taiteilija Pia Hentunen on käyttänyt muovia taideteoksissaan yli kaksikymmentä vuotta. Blogissa kerromme Pian antamia vinkkejä aiheesta "pleksimaalaus". Kerromme pleksille maalaamisen monista mahdollisuuksista, maalaamiseen soveltuvista maaleista ja välineistä.

Read more

Vierailu NorthSide Garagella, osa 1

Juha Kopola ja Aki Snellman tuunaavat autoja vapaa-aikanaan. Kaksikko kävi tilamaassa meiltä Bandpass-koteloon kirkkaan muovilevyn ja saimme tilaisuuden käydä haastattelemassa ja tutustumassa heidän tämän hetkiseen autoprojektiinsa. Vierailun aikana pääsimme myös seuraamaan bandpass-kotelon levyn asennusta auton takakonttiin. Tämä on haastattelun ensimmäinen osa ja saa jatkoa seuraavassa blogissamme.

Read more

Mikä muovi ajoneuvolasituksiin?

Ajoneuvolasituksiin käytetään iskunkestävää polykarbonaattimuovia, jota on saatavilla kahta eri laatua: ns. tavallista polykarbonaattia (PC) ja kovapintaista polykarbonaattia (PC, kovapintainen). Kerromme blogissa näiden kahden materiaalien eron sekä, mikä polykarbonaatti sopii parhaiten esim. traktorin ikkunaan, metsäkoneen tuulilasiin tai kaivinkoneen lampunsuojaksi. Annamme myös vinkkejä materiaalien työstöstä sekä turvalasien uusimisesta.

Read more

Muovien käyttö koulun käsityötunneilla

Tuomas Mikkonen toimii käsityönopettajana Oulussa, Metsokankaan koululla. Ensi kosketuksen muovimateriaaleihin Tuomas sai 90-luvun lopulla, jolloin hän kävi ostamassa ylijäämämuoveja Aikolon Oy:ltä. Muutama vuosi sitten ylijäämämuovien myynti siirtyi Muovia.fi verkkokauppaan, jossa Tuomas on sittemmin asioinut. Kävin haastattelemassa Tuomasta muovien käytöstä koulun käsityötunneilla.

Kirjoittaja: Marjo Nikola

Read more